Periyodik Bakımları Atlatmamanın Aracınızın Sağlığı Açısından Önemi

Yol ve yolcu güvenliğinin korunması, güvenli ve konforlu bir sürüşün gerçekleşmesi için periyodik bakım büyük bir önem taşır. Düzenli bir plan içerisinde yapılan bu bakımlar, aracınızın performansına doğrudan etki eder. Periyodik bakım esnasında aracınızın motorundan ateşleme sistemine, fren balatalarından debriyaj balatalarına, şanzıman düzeninden marş sistemine birçok parçasının bakımı ve onarımı yapılır. Bu nedenle aracınızın periyodik bakımını aksatmadan mutlaka yaptırmalısınız. Bu bakımları aksatmak, daha sonra oluşabilecek arızalar nedeniyle çok daha fazla masrafla karşılaşmanıza sebebiyet verebilir. Biz de bu sebeple "periyodik bakımları atlatmamanın aracınızın sağlığı açısından önemi" konusunu derlediğimiz yazımızı sizlerle paylaşmak istedik.

Periyodik Bakım Nedir?

Periyodik bakım, tüm motorlu araçların düzenli periyotlarla kapsamlı bir şekilde kontrollerinin yapılması ve gerekli görülen parçaların onarılması olarak karşımıza çıkan bir işlem. Periyodik bakım esnasında aracınızın parçaları, sistemleri ve sıvıları kontrol edilir. Kontrol sonrası değişmesi gereken bir parça veya tamamlanması gereken sıvılar varsa tespit edilerek bu işlemler yapılır.

Aracınızda herhangi bir arızayla karşılaşmamanız için düzenli olarak yapılan bu bakım işlemleri çok büyük bir önem taşır. Periyodik bakım işlemi beklenmedik arıza ve kazaların önüne geçilmesinde çok büyük bir rol oynar. Aracınızın güvenliği, sürüş keyfi, yol tutuşu ve konforlu bir yolculuk, aracınızın sağlık göstergesi anlamına gelir.

Aracınıza Neden Periyodik Bakım Yaptırmalısınız?

İlk başta kendinizin, ailenizin ve diğer canlıların güvenliği için periyodik bakım yaptırmak çok önemli bir unsur. Hem arıza ve kazaların önlenmesi hem de aracınızı uzun ömürlü bir şekilde kullanmak için periyodik bakım zamanını aksatmamanız gerekir. Bu bakımlar yaşanacak can kayıpları ve sonradan çıkacak maliyetli işlemlerin önüne geçebilir. Periyodik bakım işlemlerini güvenilir ve kaliteli bir hizmet anlayışı belirlemiş servislerde yaptırabilirsiniz.

 

Periyodik Bakımın Aracınıza Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Periyodik bakımın aracınıza sağladığı faydaları sizin için maddeler halinde sıraladık:

l Rutin bir bakım sırasında değiştirilmesi gereken parçaların saptanması, onarım ve bakım işlemlerinin yapılması kısa sürede tamamlandığı için size zaman açısından avantaj sağlar.

l Rutin bakımlar, aniden oluşacak büyük arızaların önüne geçerek maddi olarak yüksek maliyetler ödemenizi engeller.

l Periyodik olarak yaptıracağınız bakımlar; araç, sürücü ve yolcu güvenliğini maksimum seviyede tutar.

l Aracınızı düzenli olarak bakıma sokmak, araba parçalarınızı uzun vadeli kullanmanıza imkan tanır.

l Periyodik araç bakımı, iç sistem ve parçaların en iyi şekilde çalışmasını sağlayarak yakıt tüketiminizi ideal seviyede tutar.

l Aracınızı satmak istediğiniz zaman periyodik bakım avantajı ile aracınızın değerini koruyabilirsiniz.

l Aracınızın düzenli bir şekilde bakımlarının yapılması, hem insan hem de çevre sağlığı açısından önemli bir etki gösterir.

Periyodik bakımların size ve aracınıza sağladığı faydaları yukarıda inceledik. Peki bu bakımları ne zaman yaptıracağınızı nasıl öğreneceksiniz? Şimdi bu konu çerçevesinde ilerleyelim.

Araçlarda Periyodik Bakım Takvimi

Her aracın markasına, modeline ve yaşına göre periyodik bakım çizelgesi bulunur. Aracınızı düzenli bir şekilde bakıma sokabilmeniz için bu çizelgeyi takip etmeniz gerekir. Bu, aracınızın istikrarlı bir performansta çalışmasını sağlar. Aracınızla yaptığınız kilometre bilgilerinin de yer aldığı bakım çizelgesini otomobilinizin muayene kartı olarak düşünebilirsiniz. Periyodik bakım çizelgesinde, daha önce yapılan kontroller, değişimler ve işlemler yer alır. Yaptırdığınız periyodik bakım esnasında bir sonraki yaptırmanız gereken bakım tarihi çizelgeye yazılır. Aracınızla ilgili birçok bilginin bulunduğu periyodik bakım çizelgenizi takip ederek aracınıza bakım yaptırabilirsiniz.

Nerex Farkıyla Kaliteli ve Güvenilir Bir Bakım Sizleri Bekliyor

Bu yazımızda periyodik bakım yaptırmanın aracınızın sağlığı açısından önemine değindik. Böylesine önemli bir konuda uzman kadrosuyla güvenilir hizmet veren bir servis tercih etmek çok önemli. Siz de Nerex'in internet sitesindeki sayfaları ziyaret ederek periyodik bakım ve çok daha fazlası için detaylı bilgi alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için dilerseniz Nerex ile iletişime geçebilir, randevu oluşturarak aracınızın periyodik bakım işlemlerini uzman ellere teslim etmenin güvencesini yaşayabilirsiniz.

 

Spot: Yol ve yolcu güvenliğinin korunması, güvenli ve konforlu bir sürüşün gerçekleşmesi için periyodik bakım büyük bir önem taşır. Düzenli bir plan içerisinde yapılan bu bakımlar, aracınızın performansına doğrudan etki eder. Periyodik bakım esnasında aracınızın motorundan ateşleme sistemine, fren balatalarından debriyaj balatalarına, şanzıman düzeninden marş sistemine birçok parçasının bakımı ve onarımı yapılır. Bu nedenle aracınızın periyodik bakımını aksatmadan mutlaka yaptırmalısınız. Bu bakımları aksatmak, daha sonra oluşabilecek arızalar nedeniyle çok daha fazla masrafla karşılaşmanıza sebebiyet verebilir. Biz de bu sebeple "periyodik bakımları atlatmamanın aracınızın sağlığı açısından önemi" konusunu derlediğimiz yazımızı sizlerle paylaşmak istedik.

Bu içerikler ilginizi çekebilir

Buji
Buji Benzin ya da lpgnin enerjiye dönüşebilmesi için ateşlemeyi sağlayan buji önemli bir parçadır ...
Abs Fren Sistemi
Abs Fren Sistemi Sürücüler, yolcular ve araçların güvenliği; trafikte seyir halindeyken üzerinde durulması gereken en önemli husus. ...
Araçların Aküsü Ne Kadar Süre Dayanır?
Araçların Aküsü Ne Kadar Süre Dayanır? Akü, bir aracın en önemli parçaları arasında yer alır. Aynı zamanda batarya olarak da bilinir. Aküler, araçların çalışıp hareket etmesini sağlar ...
Periyodik Bakımların Atlatmamanın Önemi
Periyodik Bakımların Atlatmamanın Önemi Yol ve yolcu güvenliğinin korunması, güvenli ve konforlu bir sürüşün gerçekleşmesi için periyodik bakım büyük bir önem taşır. ...

Aracınızın her ihtiyacını Nerex garantisiyle keşfedin!

Dönemsel bakımlardan, onarım çözümlerine, lastiklerinizden cam suyu değişimlerinize aracınızın ihtiyaçlarını Nerex garantisiyle keşfedin.

;